Voor jezelf kiezen? Neem je eigen Happy Day!

Op woensdag neem ik mijn Happy Day. Een vrije dag die ik helemaal kan invullen zoals ik dat wil. Ik werk dan bijvoorbeeld aan een creatief project waar mijn hart van gaat bruisen. Of ik duik de stad in voor een lekkere chai latte. 

 

Een wekelijkse vrije dag is een perfect ritueel om je ziel en creativiteit te voeden. 

 

Julia Cameron adviseert in haar bestseller The Artist’s Way ook om elke week een kunstenaarsuitje te nemen. Ga bijvoorbeeld in je eentje naar een mooie expositie of naar de film. Je ziel wordt weer helemaal opgevuld door dit soort uitjes!  

 

Jaren geleden, ik was in de twintig, interviewde ik als journalist iemand voor Flair. Deze vrouw had een goede carrière, net als haar man. Ze hadden twee kinderen.

Eén ding was heilig voor haar.

Haar vrije vrijdag.

 

Op die dag had ze geen werk, kinderen of andere verplichtingen. Dit was haar dag waarop ze alles mocht doen waar zij zin in had. Naar de kapper bijvoorbeeld, naar de sauna, of gaan shoppen. Haar man had ook zo’n vrije dag in de week.

Ik vond dit een waanzinnig inspirerend voorbeeld.

Niet je eigen verlangens opgeven omdat je dénkt dat dat nu eenmaal van jou verwacht wordt.

Maar in de eerste plaats goed zorgen voor jezelf. Zodat je in je eigen kracht blijft. Van daaruit is het veel makkelijker (en leuker!) om de andere ballen in de lucht te houden.

Het is ook een goed lesje in loslaten.

 

Wat zou jij doen op zo’n vrije dag?

Misschien is een hele dag nog een stap te ver voor je. Je kunt natuurlijk ook met een middag beginnen. Of een ochtend.

Al begin je maar met een kwartier per dag – een Happy Moment.

Maar doe íets om je ziel te voeden.

Want voordat je het weet ben jij óók zo’n inspirerend voorbeeld voor anderen. Echt. Je hoeft alleen maar zelf het goede voorbeeld te Leven. Met hoofdletter L.

 

En dan heb je die shift al gemaakt van angst naar liefde.

Dan heb je die overstap gemaakt van je ego naar je hart.

Dan leef jij vanuit je diepste kern.

 

In het e-book Het pad van je Hart vertel ik meer over het nemen van deze Happy Moments. Ik heb dit ooit eens 100 dagen achter elkaar gedaan. En WOW! Het resultaat daarvan was werkelijk verbluffend. Ik deel het met je in mijn e-book. Schrijf je hier in voor dat gratis boek Het pad van je Hart

 

Ps. Zo zag mijn eettafel er onlangs uit. Bezaaid met verf, kwasten, mijn artjournal. En natuurlijk met kopjes thee.


«   »