Heb jij last van angsten en/of paniek en kun je wel wat extra begeleiding gebruiken? Angst kan heel belemmerend werken. Je wereldje wordt misschien veel kleiner, omdat je steeds minder durft als je aan je angsten toegeeft. En het wordt helemáál een uitdaging als je angst voor de angst gaat ontwikkelen. Misschien schaam je jezelf voor je angsten. Of ze zorgen ervoor dat je je flink eenzaam voelt.

 

Hoe kun je het beste omgaan met deze angsten en paniek als ze opkomen? Daarvoor ontwikkelde ik de Bliss-methode. Nadat ik zelf op een intense manier te maken kreeg met heel veel angst en paniek, ben ik deze methode gaan ontwikkelen voor mezelf. En ik gebruik ‘m nog steeds als ik merk dat ik in mijn overlevingsmechanisme schiet.

 

De Bliss-methode zorgt ervoor dat je sneller door je angst heen beweegt en uiteindelijk verminderen je angsten. Je krijgt steeds meer controle over jouw angsten en paniek, waardoor je weer het leven kunt gaan leiden dat jij wilt leiden. Jij gaat steeds meer achter het stuur zitten, in plaats van dat jouw angsten jouw leven overnemen.

 

Met de Bliss-methode zorg je ervoor dat je niet meer compleet overmand wordt door angsten. En hierdoor ervaar je uiteindelijk meer vrijheid en liefde.

 

 

"Ik heb de video's al meerdere keren bekeken. Ik vind ze echt waardevol en zijn een steun als ik weer in angst terecht kom (afschuwelijk). Je hebt een erg prettige manier van de video's inspreken. 

Ik vind alle letters van de BLISS-methode waardevol. Ik luister terug waar ik op dat moment behoefte aan heb. Ook vind ik de bonussen erg waardevol, die luister ik ook vaak."  ~ Ingrid

 

 

Angst kan opkomen in allerlei periodes van je leven. Bijvoorbeeld ná een stressvolle periode. Tijdens een burn-out. Maar ook op andere momenten. Bijvoorbeeld op je spirituele pad. Oude trauma’s kunnen bijvoorbeeld naar boven komen in de vorm van angst of paniek. En vooral in deze tijd van crisis kunnen er allerlei angsten aan het licht komen, die overweldigend kunnen zijn.

 

Soms is het duidelijk waar angsten vandaan komen. Maar dat is zeker niet altijd het geval. Soms zit angst bijvoorbeeld opgeslagen in je genen. Of er zit een vroeger trauma in je lijf opgeslagen zonder dat jij je daar bewust van bent.

 

 

De Bliss-methode kan bijvoorbeeld gebruikt worden als je overmand wordt door angsten die opkomen door de huidige crisis. Je kunt de methode ook gebruiken als je een trauma aan het helen bent, als je last hebt van PTSS, bij een gegeneraliseerde angststoornis. Of bij een paniekstoornis. Het kan ook zijn dat je al langere tijd op het spirituele pad zit en voor jouw gevoel ‘ineens’ overmand wordt met angstige gevoelens.

Het kan dan zijn dat diepere gevoelens – die eerder onderdrukt waren – nu naar boven komen om gezien te worden. En deze methode kan je dan goed gebruiken om daar doorheen te navigeren. 

 

 

Inhoud van deze masterclass

De masterclass bestaat uit 4 video’s waarin ik stap voor stap de Bliss-methode met je doorneem. Je kunt deze methode gebruiken op ieder moment dat je angst of paniek voelt. Maar ook als de angst nog niet zo hevig is (dus op momenten dat je stress of irritatie voelt) kun je deze methode goed inzetten. In totaal duren deze video’s bij elkaar 60 minuten.

 

Daarnaast krijg je een aantal korte bonus-video’s om meer lichaamsbewustzijn te creëren. Zo wordt het makkelijker om vaker uit je hoofd en ín je lijf te komen.

  

Voor wie is deze masterclass geschikt?

Voor iedereen die last heeft van angsten en/of paniekaanvallen. Daarnaast is het belangrijk dat je affiniteit hebt met mindfulness & spirituele groei. En het is handig als je al regelmatig mediteert.

 

(Ps. Het is volkomen normaal als je een beetje weerstand voelt bij het woord mindfulness. Mijn ego denkt bijvoorbeeld direct: 'Mindfulness?! SAAI!' In deze masterclass gaan we op zoek naar meer vrijheid, ontspanning en liefde. En geloof me, dat is allesbehalve saai ;)). 

Zorg voor een goede combinatie die jou kracht geeft 

Deze masterclass is geen vervanging voor andere vormen van therapie. De combinatie kan juist héél krachtig werken. Ik volgde bijvoorbeeld ook EMDR-therapie om bepaalde trauma’s te verwerken. Ook heb ik veel baat gehad bij lichaamsgerichte coaches. En daarnaast gebruikte ik de technieken die ik deel in deze video’s. Deze combinatie zorgde ervoor dat ik sneller van mijn angsten verlost werd en dat het hele proces beter behapbaar was.

Dus neem bij intense angsten en/of paniek ook altijd contact op met je huisarts of een andere arts zodat jullie samen een behandelplan op kunnen stellen waar jij je goed bij voelt. Er is ook veel online mogelijk. Misschien is dat wennen voor je, maar zodra je de juiste hulp gevonden hebt, zal dat voelen als een enorme opluchting. 

 

Mijn verhaal 

Tijdens mijn burn-out, toen ik begin 30 was, kreeg ik de diagnose gegeneraliseerde angststoornis. Hiervan raakte ik wel weer bevrijd. Ik dacht dat deze angsten niet meer terug zouden komen.

 

Toch kreeg ik jaren later last van een paniekstoornis. Ik had net een lang ziektebed achter de rug. Lichamelijk ging het steeds beter. Maar ineens kwamen de angsten opzetten.

 

En deze angsten werden zo groot dat ik er paniekaanvallen van kreeg. Toen kwam ik in een vicieuze cirkel terecht. Want deze aanvallen waren zo heftig, dat ik angst kreeg om weer een paniekaanval te krijgen. Hierdoor liep ik voortdurend met spanningen rond.  

 

Ik had tientallen paniekaanvallen per week. En intense angsten die soms wel urenlang konden aanhouden. Ik werd er volledig door overweldigd en tijdens zulke aanvallen werd mijn lijf ziek, verzwakt en lukte het me nauwelijks om nog te bewegen. 

 

In het begin schaamde ik me er vooral voor. Maar na veel zelfonderzoek kon ik die schaamte van me afgooien. Gelukkig maar, want schaamte is een héle zware emotie die je van veel energie berooft.

 

Ik wist dat deze angsten en paniekaanvallen in mijn leven waren gekomen om mij iets te laten zien. Er zat een verborgen boodschap in. En het was mijn taak om er niet voor weg te rennen, maar om er volop in te duiken.

 

Ok, kom maar op angsten, wat hebben jullie mij te vertellen?

 

'Wij laten jou zien welke delen er nog geheeld mogen worden.' 

 

De laatste jaren was ik steeds verder op mijn spirituele pad gegaan. Steeds meer vanuit liefde leven, vanuit mijn hart.

 

En steeds minder vanuit angst.

 

En als je steeds meer vanuit liefde leeft, betekent dat óók dat er een soort detox ontstaat. Alles wat níet langer bij liefde hoort, wil opgeschoond worden.  Angsten die jarenlang in mijn onderbewustzijn ‘vast’ hadden gezeten, kwamen nu los.

 

Maar het kan alleen maar weggaan als jij het eerst liefdevol vastpakt en dan weer loslaat.

 

Eerst mag je er jouw licht op laten schijnen. Het licht van jouw bewustzijn.

Daarna kan het losgelaten worden.

Dat ben ik gaan doen met mijn angsten.

Stap voor stap.

 

Makkelijk was het niet.

Ik beschreef het regelmatig als: mindfulness op olympisch niveau. En het was de meest donkere en zwarte periode uit mijn leven. De angst maakte me diep wanhopig. 

 

Maar al snel waren de eerste successen zichtbaar. De paniekaanvallen duurden minder lang. Werden minder heftig. Ik durfde steeds meer en kwam steeds meer in mijn eigen kracht te staan.

En uiteindelijk lukte het steeds vaker om de paniekaanvallen vóór te zijn, zodat ik er niet meer in meegezogen werd.

 

Ik ontwikkelde een methode voor mezelf. De Bliss-methode. Deze heeft mij geholpen om door deze zware tijd heen te navigeren.

 

De technieken die mij zo goed helpen deel ik graag met jou. De Bliss-methode is een combinatie van mindfulness, cognitieve gedragstherapie, compassie-werk plus spirituele inzichten.

 

 

Wat is de opzet van de masterclass?

Als jij je inschrijft voor de masterclass krijg je direct toegang tot alle video’s. Ik adviseer je om de video’s vaker te bekijken én om aantekeningen te maken. Je zult steeds weer nieuwe inzichten verwerven. En de informatie zal keer-op-keer een laagje dieper bij je binnenkomen. 

 

Is er verder nog contact?

Heb je vragen óver de methode, of is iets niet helemaal duidelijk? Dan kun je jouw vragen altijd mailen.

 

Voor persoonlijke verhalen over jouw angsten en paniek /levenssituatie verwijs ik je graag door naar jouw eigen coach of therapeut. Daar is er de ruimte en tijd om daar aandacht aan te besteden. Ik ben niet in de gelegenheid om persoonlijke verhalen te lezen/te beantwoorden.

 

Maar, zoals gezegd, als de methode je niet helemaal duidelijk is: laat het weten. Hierin help ik je heel graag verder! Ook als je verzoeken hebt voor aanvullende video’s waar jij behoefte aan zou hebben, laat het zeker weten. 

 

Wat kost het?

Deze masterclass kost € 79 (incl. 21% BTW)

Wil je meedoen? 

Klik dan op de knop hier beneden. Je komt dan terecht in het beveiligde betaalsysteem. Als je ervoor kiest om het bedrag direct te betalen, bijvoorbeeld via Ideal, dan krijg je direct toegang. 

Je kunt er ook voor kiezen om het bedrag handmatig over te maken. In dat geval krijg je de masterclass toegestuurd zodra het bedrag op onze rekening staat. 

 

Ik wens jou alle vrijheid, ontspanning en vreugde van de wereld toe. En ik hoop met heel mijn hart dat ook jij steeds meer terug kunt keren naar de wijsheid van jouw hart. 

 


Lieke Meertens ondersteunt mensen om meer naar hun eigen gevoel te luisteren. Met haar trainingen en videoseries begeleidde ze al duizenden mensen op weg naar meer energie, geluk en tevredenheid. Haar trainingen worden aangeraden door diverse therapeuten. Lieke wordt regelmatig geïnterviewd en verscheen o.a. in Flow, Intermediair en Business Insider.