Ruim tien jaar geleden zat ik bij een therapeut op de bank. Ze vroeg me wat ik allemaal leuk vond aan mezelf.

Ik keek haar aan. En het bleef stil.

Muisstil.

Toen barstte ik in huilen uit.

Ik vond niks leuk aan mezelf. Ik kon alleen maar zien hoe leuk, spontaan of succesvol ánderen waren. Mijn mooie kanten? Mijn talenten? Waarom de wereld behoefte aan mij zou hebben? Geen idee.

In die tijd leefde ik alleen maar vanuit mijn hoofd.

 

Al mijn keuzes rationaliseerde ik. En plannen die ik bedacht, wilde ik van tevoren grondig uitgedacht hebben. Zo kon ik controle houden. Ik dacht dat er op die manier niks mis kon gaan. Mijn levenslust was ver te zoeken.

Jazeker, ik deed leuke dingen. Ging op stap, werkte als journalist bij grote publieksbladen en had allerlei vriendjes. Maar een diepe vervulling? Nee, dat voelde ik niet.

Niet zo vreemd, want ik negeerde de stem van mijn hart. Ik negeerde mijn intuïtie.

Met als gevolg dat ik niet met 100% passie in het leven stond. Ik wist niet waar mijn hart echt sneller van ging kloppen. Bovendien moest ik vooral veel van mezelf. Andere mensen teleurstellen, dat durfde ik niet. Dus holde ik mezelf vooral voorbij. Ook mijn hooggevoeligheid drukte ik het liefste weg. 

 

Totdat ik volledig was opgebrand.

Ik kon niet meer. 

Ik kreeg last van extreme vermoeidheid, angstklachten en een depressie.

 

Alléén maar luisteren naar mijn hoofd leverde me niks meer op. Dit was het moment om verbinding te maken met mijn hart. In de jaren daarna ontwikkelde ik diverse technieken om dagelijks rust en vertrouwen in mezelf te vinden. Om mijn intuïtie razendsnel te vergroten. En om steeds weer opnieuw voor mijn hart te kiezen. Hoe spannend dat soms ook is.

 

Veel van ons staan in de overlevingsstand. Vaak hebben we dat niet eens door, omdat het allemaal zo onbewust gaat. Maar door een crisis of een ziekte zoals een burn-out kun je je daar bewust van worden en ga je ontwaken. Je ontdekt dan dat je veel keuzes hebt gemaakt uit angst. Of je komt erachter dat je je veel vergelijkt met andere mensen waardoor het lastig is om te voelen wat jij zélf wilt. 

 

Doordat ik naar de stem van mijn hart ging luisteren kwam mijn leven in een geweldige stroomversnelling. Ik begon een eigen blog, (her)ontdekte mijn creativiteit, ontdekte de kracht van intuïtief schrijven en vond pure rust en veiligheid in mezelf.

 

Tuurlijk, er zijn nog steeds momenten van stress, zoals dat hoort in een mensenleven. Momenten dat ik onrust voel, of ongeduldig ben. Dan wil ik dat alles sneller en nú nú nú gaat. Maar steeds makkelijker keer ik altijd weer terug naar mijn kern. Mijn inner guidance. En als ik dat doe, weet ik precies wat me te doen staan. 

 

Zonder er lang over te piekeren, zoals ik voorheen deed.

 

Mijn hart en intuïtie blijven me de juiste richting uit wijzen. Soms lijkt die weg onlogisch, eng, spannend. Maar als ik de sprong waag, word ik er altijd voor beloond. Met kleine én grote wonderen. 

De juiste personen op mijn pad, de juiste boeken, of andere aanwijzingen die ik nodig heb.

 

Inmiddels help ik anderen bij het volgen van hun hart. Met mijn video's, trainingen, podcast en nieuwsbrief bereik ik duizenden mensen per maand. 

Ik vind het belangrijk om de tools te delen die mij hebben geholpen op mijn weg van hoofd naar hart, zodat nog veel meer mensen deze weg af kunnen leggen. 

 

Diepe compassie voor jezelf is nodig op deze weg.

 

Je ego, je angsten, je frustraties, je oude patronen... Alles kan keihard naar boven komen. En deze weg kan ook eenzaam voelen. Terwijl je vrienden misschien kiezen voor een luxe leven met status, kies jij voor een innerlijke reis. En je kunt niet altijd uitleggen waar je precies mee bezig bent.

 

Door mijn ervaringen met angst en depressie heb ik gaandeweg geleerd om steeds meer compassie voor mezelf te ontwikkelen. Omdat ik hooggevoelig ben, komt alles intens bij me binnen. Zelfzorg en zelfliefde zijn daarom ook uitermate belangrijk. Hier besteed ik dan ook veel aandacht aan in mijn trainingen. 

 

Wil je mijn werk leren kennen? Bekijk dan de video's of beluister de podcasts. Dat kan allemaal via het YouTube-kanaal. Als jij je inschrijft voor de nieuwsbrief, blijf je ook vanzelf op de hoogte. Je krijgt dan regelmatig inspiratie om je te blijven verbinden met jouw hart. 

 

En schrijf je je in ieder geval alvast in voor mijn gratis e-book Het pad van je hart? Dan krijg je direct mijn 5 ultieme tips in jouw inbox om verbinding te maken met jouw hart. Ook kom je dan automatisch op de nieuwsbrief-lijst terecht.