Heey, ik ben Lieke. Oprichter van Bliss Academy.nl

Ik geloof in een wereld waarin sensitieve mensen zich volledig thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.

Niet langer meegezogen worden door de energieën en verwachtingen van buitenaf, maar echt leven vanuit jouw kern.

Het is mijn missie dat jij contact maakt met jouw diepste verlangens en gaat doen waar jij blij van wordt.

 

Als je sensitief bent, is het een ongelofelijke uitdaging om dichtbij jezelf te blijven en om ‘zomaar’ te doen waar jij blij van wordt. Je voelt de verwachtingen van je ouders, collega’s, partner of gezin sterk op je drukken en je bent snel geneigd om jezelf op de laatste plek te zetten.

 

Je oog valt vaak automatisch op de mensen die niet goed in hun vel zitten en vaak verlies je jezelf daarin. Of je zuigt hun zware energie op. Met als gevolg dat je je aan het einde van de dag leeggezogen voelt.

 

Voor de dingen waar jij ten diepste naar verlangt, blijft nauwelijks ruimte, tijd of energie over... En soms weet je ook niet meer werkelijk waar je nou echt blij van wordt.

 

Bliss Academy geeft praktische handvaten om weer contact te maken met JOUW verlangens.

 

Ik weet hoe het is om jezelf compleet kwijt te zijn en om niet je eigen vreugde te volgen.

Toen ik eind twintig was, had ik een leven dat er van de buitenkant succesvol uitzag, maar van binnen voelde ik me leeg. Ik wist niet waar ik werkelijk blij van werd en ik had veel moeite met het voelen van mijn grenzen. Na een flinke burn-out maakte ik weer contact met mijn verlangens. Dat was een belangrijke ommezwaai. Het is een heerlijk gevoel om je diepste verlangens te volgen!

 

Daarmee was ik er nog niet. Want na mijn burn-out had ik wel geleerd om op fysiek vlak voor mezelf te zorgen en mijn grenzen te bewaken. Maar op energetisch vlak gaf ik nog steeds mijn energie weg. Vaak voelde ik me ‘te’ empathisch en voelde ik de pijn van de hele wereld zwaar op me drukken.  

 

> Als ik mijn verlangens volgde, voel ik me vaak schuldig.

> Ik durfde mijn lichte gevoelens niet voluit toe te laten.

> En ik voelde voortdurend de verwachtingen van anderen op me drukken.  

 

En toen kreeg ik een chronische ziekte...

 

Er waren dagen dat ik nauwelijks nog de trap op kon lopen.

Zelfs een kaars uitblazen was soms al teveel.

Mijn lijf was volledig op...

 

Het was tijd om nóg dieper naar binnen te keren en om mijn diepste patronen te veranderen. Het was een zeer intens proces dat gepaard ging met diepe angsten en paniek.

 

Maar stapje voor stapje leerde ik wat ik nodig had om mijn eigen licht weer te kunnen voelen. Belangrijke onderdelen daarvan waren: het intrekken van mijn voelsprieten en het steeds meer innemen van MIJN ruimte.

 

Zo kon ik steeds meer mijn leven gaan leiden.

Het leven waarvoor ik hier gekomen ben.

Rijk, licht en levendig.

 

Mijn dag begint ontspannen, in verbinding met mezelf.

Ik schrijf, run een business waar ik blij van word.

 

En een belangrijke ommekeer: ik móet niks meer van mezelf.

 

Met to-do-lijsten werk ik niet. In plaats daarvan voel ik wat het leven van mij vraagt.

En díe stroom volg ik.  

 

Makkelijk is dat zeker niet altijd, want het vraagt om overgave en vertrouwen. En ik ben iemand die héél erg houd van controle, haha. Dus ja, het proces gaat zeker gepaard met weerstand.

 

Maar het is altijd weer heerlijk om te zien dat alles op een moeiteloze manier gedaan wordt. Zonder duwen of trekken.

 

Precies dat moeiteloze gevoel dat je ook hebt als je op vakantie bent.

 

(Het grappige is dat ik mezelf als klein meisje ook die belofte had gemaakt. Ik wilde níet van vakantie naar vakantie gaan leven. Ik wilde me juist elke dag ontspannen en licht voelen. Elke dag een vakantiegevoel! :)).

 

 

In 2012 startte ik een blog dat uitgroeide tot het online leerplatform Bliss Academy. Met de online trainingen heb ik meer dan duizend mensen mogen ondersteunen om weer een diepe verbinding te maken met zichzelf. Met de training Balance & Energy heb ik bijvoorbeeld 500+ mensen ondersteund bij het herstellen van hun  burn-out. Deze training wordt ook aangeraden door huisartsen en therapeuten.

 

Mooie woorden van cursisten

‘Ik heb nog nooit zo kunnen genieten…’

'Eindelijk weet ik weer wat ík wil'

'Ik heb meer zelfvertrouwen en meer energie'

'Eindelijk weer rust in mijn hoofd!' 

'Ik voel me een stuk rustiger en zelfverzekerder'

'Ik heb mijn levenskracht weer terug!'

 ‘Ik ben uit mijn schulp en voel een enorme vrijheid’

 

Drie leuke feitjes over mij:

> Ik ben dol op katten. Als ik op straat een kat tegenkom, dan móet ik daar even hallo tegen zeggen. Of gaan knuffelen.

 

> Ik ben ook schrijfster van feelgood. Deze verhalen gaan over dichtbij jezelf blijven en het volgen van je hart. Je vindt mijn Feelgood-boeken onder mijn schrijversnaam: Amélie Storms. Hier lees je meer over dit passie-project. 

 

> Ik woon in de stad Utrecht en houd heel erg van de diversiteit die een stad te bieden heeft. Van leuke interieurzaakjes tot de lekkerste vegan gebakjes of yoga-lessen die mij op het lijf geschreven zijn.

 

 

 

Wil jij ook een leven creëren dat precies klopt voor jou? Moeiteloos & ontspannen? Een leven waarin jij weer contact maakt met jouw verlangens? Schrijf je dan in en ontvang mijn blogs boordevol tips. Schrijf je hieronder in. Het is helemaal gratis. 

 

 

Voor een leven waarbij je voelt: JA! Dit is het leven waarvoor ik hier gekomen ben.

Korte biografie

Lieke beleefde een spiritueel ontwaken rond haar dertigste. Sindsdien beloopt ze het pad van spirituele groei en bewustwording. In 2012 startte ze een blog om haar ervaringen te delen. Dit groeide uit tot een bedrijf met online workshops en trainingen. Haar trainingen worden aanbevolen door diverse therapeuten en huisartsen. Ook verscheen Lieke in verschillende tijdschriften en vakbladen.