Open voor grootse dromen

Het voeden van mijn ziel doe ik vandaag door een creatief project op te pakken. Het is een MEGA grote droom. Ik heb er nog 0,0 ervaring in. Maar ergens moet je beginnen... toch? In het koffietentje waar ik zit, hoor ik geroezemoes om me heen en het zonlicht schijnt prachtig op een paarse bloem die wijd openstaat om volop gezien te worden. 

Lees meer »

Een krachtig besef van het NU

Na een dag waarop onzekerheid en mijn controle-systeem op de voorgrond stonden, slenter ik 's avonds de tuin in waar een kampvuurtje brandt. Klanken van een banjo zweven door de lucht, vermengd met het gezang van de vogels. 'Dit moment, precies zoals het nu is, komt nooit meer terug,'  besef ik. En dat geeft rust. Ik gloei van binnen net zo hard als het vuurtje buiten. 

Lees meer »

Dieper in het moment zakken

Een rustgevende meditatie van Jeff Foster om dieper en dieper in het moment te zakken... ik voel de subtiele sensaties in mijn lichaam, ik hoor de vogels fluiten en geniet van het uitzicht. 

Lees meer »

Simpel genot

Het simpele genot van extra vroeg in bed gaan liggen met een boek. Vanuit bed zie ik de  hoge bomen en ik hoor de vogels die hun avondlied zijn gestart. Dat heb ik in mijn eigen huis niet, dus ik geniet er nu extra van. Mijn haren zijn nog een beetje nat van de douche en in de verte kleurt de hemel oranje. (De foto nam ik tijdens een wandeling vandaag #droomtuin).

Lees meer »

Ondanks protest kies ik toch voor mijn verlangens

Terwijl mijn vriend fluitend een lekkere lunch bereidt, zit ik aan tafel en kijk naar buiten waar twee kippen rondscharrelen. Mijn lijf voelt zwaar en moe. Er is een stemmetje dat schreeuwt dat het nergens zin in heeft. En toch... en toch zit ik hier. En ik duik verder in mijn verhaal. 'Het gaat je vast niet lukken,' zegt het zeurende stemmetje. Ik verander een woordje hier en daar en voordat ik het weet komen er wat nieuwe zinnen bij te staan. Even later zit ik zowaar te gniffelen! Blij dat ik tóch voor mijn verlangens blijf kiezen, ook al is dat niet altijd de makkelijkste weg. 

Lees meer »

De ontspanning ná de inspanning (plus een gevoelig boek)

Ik zak neer op de tuinbank. De ontspanning stroomt door mijn benen en ik realiseer me dat je je intenser bewust wordt van het gevoel van ontspanning ná de inspanning. Een kop thee bij de hand, ik hoor een bij en wat vogeltjes, ik kijk even naar een jong bloesemboompje dat haar schoonheid laat zien. En dan laat ik me meevoeren door het verhaal van een gevoelige Italiaanse dierenarts die een verzwakt egeltje vindt. Door het egeltje barst zijn hart open! Dit verhaal is zo teder, zo zacht, zo gevoelig...  ('25 gram geluk' door Massimo Vacchetta).

Lees meer »

Precies de juiste afwisseling

Deze dagen zijn het vooral Days of Joy, in plaats van momenten. Vooral de balans op 1 dag stemt me tevreden. De juiste afwisseling tussen werken achter de laptop (max 3 uur) en daarna een mooie wandeling. Genieten van lekker eten (de asperges zijn er weer!) En daarna rusten en me laten inspireren door een mooi boek of docu. 

Lees meer »

Het genot van herkenning

In de ochtend een goede werksesie. Met volle focus werk ik aan een project dat ik belangrijk vind en dat recht vanuit mijn ziel komt. En na een lange wandeling, plof ik in de avond heerlijk in de stoel met een kop thee om me te laten inspireren door een video van Martha Beck. Ik krijg bijna tranen in mijn ogen van de herkenning. Dat is zo mooi als anderen eerlijk over hun ervaringen delen. Dat je denkt: hé, dat heb ik óók! En ineens voel je je minder alleen. (Of vooral: ineens voel je je minder vreemd, haha). 

Lees meer »

Rust door projecten waar ik warm voor loop

Na een fietstocht door de weilanden, heb ik het koud gekregen. Ik geniet van de warmte van de douche. En daarna lekker door met mijn verhaal. Het brengt me weer tot rust. (De foto nam ik toen ik vandaag op bezoek was bij een theeschenkerij in de buurt. Daar dronk ik thee met bergamot en korenbloem, terwijl ik aantekeningen maakte voor mijn nieuwste feelgood-verhaal).

Lees meer »

Een nieuwe wereld scheppen

Tijdens een wandeling door de omgeving vandaag zag ik een rennende ree, fladderende oranjetipjes (schattige vlindertjes) en het lichtspel van bladeren op boomstammen. Met al die schoonheid in mijn lijf, kruip ik in de avond nog een uurtje achter mijn laptop voor een schrijfklus waar ik heel blij van word. Ik ben gevraagd om een erotisch verhaal te schrijven en dat brengt me ontzettend veel JOY. Op papier schep ik een nieuwe sensuele wereld. Mijn lijf ontspant ervan. 

Lees meer »

Persoonlijke waarden geven JOY

Na een prachtige wandeling door de omgeving is het tijd voor mijn joggingbroek, een kopje thee en een video kijken van de nieuwe (Canva)-cursus die ik aan het volgen ben. Een mooie combinatie van cultuur en natuur op één dag. Een van mijn persoonlijke waarden is schoonheid. Ik word er heel blij van om schoonheid te creeëren, toe te voegen of vast te leggen. En dat is waar ik steeds meer de tijd voor neem... Het geeft een gevoel van vreugde om bezig te zijn met mijn persoonlijke waarden.

Lees meer »

Terug met mijn zintuigen

Een moment om mezelf weer te voelen. Met een kopje thee op het bankje, in de zon. Met mijn energie was ik weg bij mezelf, bij het zorgen voor anderen. Oud patroon, niet erg. Ik haal mijn energie weer terug mijn lichaam in. Ik open mijn zintuigen en zie rebelse paardenbloemen de grond uitschieten. Ik hoor een zoemende bij en de kipjes. Ik voel het harde bankje onder mijn billen. Hé, dat kan comfortabeler. Ondanks gestribbel vanuit mijn hoofd, pak ik toch wat kussens uit de schuur en leg die onder mijn billen en in mijn rug. Yess... mijn lijf vindt het heerlijk. 

Lees meer »

Schoonheid en comfort in huis

Na een heerlijke pasta die extra goed smaakt met verse kruiden uit de tuin zoals oregano, rozemarijn en salie, is het eindelijk tijd voor waar ik al de hele dag zin in heb. Ik ben tijdelijk in een ander huis waar ze een amazing regendouche hebben. Aaahhh, mijn hele lijf geniet van de warme stralen op mijn huid. Naast me is een klein kiepraampje waar een fris briesje doorheen komt. Wat een heerlijke combinatie is dat! De warmte én de lekkere frisheid. Dit hele huis is met zoveel liefde en aandacht ingericht... Het inspireert me enorm

Lees meer »

Bewust toestemming geven

Nog een halfuurtje voordat ik op de fiets moet springen voor mijn opleiding. Heeee... Die ene online cursus! Die trékt aan me! Ik word er blij van. Oeh, leuk om daar nu even een video voor te kijken. Als ik voor mijn laptop zit, merk ik op dat ik het snel snel wil doen. Het voelt te gehaast, niet aanwezig. Hoe kan ik het wat comfortabeler maken voor mezelf? Toch een kopje thee erbij. Dan mezelf voelen op de stoel. Bewust ademen. En go... het kost weinig tijd, maar het genieten is zoveel groter als ik bewust zak. Als ik mezelf bewust toestemming geef om te genieten van DIT moment. En wow, de leuke dingen die ik leer!!! Het begint te stromen.... 

Lees meer »